Växjö vann efter sen kvittering mot Linköping

Först kvitterade Leo Isaksson i slutminuterna och sen avgjorde Leo Isaksson i förlängningen. Segerresultatet blev därmed 5-4 (0-1, 3-2, 1-1, 1-0) för Växjö mot Linköping i J20 Nationell södra herr.

– Skönt att studsa tillbaka och ta en vinst, kommenterade Växjös assisterande tränare Fredrik Arvidsson efter matchen.

Linköpings tränare Jimmy Anderström tyckte till om matchen:

– Surt att förlora, så klart. Men tycker vi på det stora hela gör en bra hockeymatch där vi blir hårt straffade på några taffliga ingripanden. Vi får titta på det här och ta nya tag imorgon mot Malmö. Men vi är hyfsat tillfreds med att åka från Växjö med fyra poäng och bara släppt två.

Segermålet för Växjö stod Leo Isaksson för 4.44 in i förlängningen.

Linköping tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Oskar Lisler assisterad av Felix Öhrqvist och Felix Granath. Växjö förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Linköping gjorde 3-4, återigen genom Eddie Genborg efter 14.38 i tredje perioden.

Växjö kvitterade till 4-4 genom Leo Isaksson med 1.24 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 4.44 innan Växjö också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Leo Isaksson, på pass av Liam Pettersson.

Linköpings Felix Öhrqvist hade tre assists och Eddie Genborg gjorde tre mål.

Det här var Växjös andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings andra uddamålsförlust.

För Växjö gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Linköping fortfarande leder serien, fyra poäng före Rögle. Noteras kan att Linköping sedan den 3 oktober har avancerat fem placeringar i tabellen.

Onsdag 30 oktober 19.00 spelar Växjö hemma mot HV 71. Linköping möter Malmö borta i Rosengårds Ishall söndag 27 oktober 12.30.