Förlorade – efter bortdömda målet: “Jättefrustrerande”

Leksand vann över Malmö med 2-0 på hemmaplan och tog sin femte seger senaste sex matcherna. Då var skåningarna frustrerade efter att ha fått en kvittering bortdömd i den andra perioden.
– Jag vet inte riktigt varför det inte skulle vara mål, sa Matias Lassen, som var den som hade noterats för målet, till TV4.

I den första perioden var det Leksand för hela slanten. Masarna sköljde över Malmö gång på gång på gång och hade på mål flera gånger om. Under en avvaktande utvisning kom också målet när Max Veronneau gjorde mål för tredje matchen i följd.

Perioden fortsatte sedan med ett tryck från Leksand där man också hade chansen att utöka ledningen. Men något mer mål kom inte i den första perioden.

I den andra blev det sedan en scenförändring. Malmö kom ut som ett nytt lag och var istället laget som tog tag i taktpinnen. Skåningarna hade bra snurr i anfallszonen och fick också utdelning, trodde de flesta. Matias Lassen sköt från blå och pucken smet in bakom Jakob Hellsten. Domarna valde då att gå ut och granska situationen för en misstänkt målvaktsinterference.

Matias Lassen och Malmö besvikna

På reprisbilderna syntes Christoffer Forsbergs klubba vara i ansiktstrakten på Leksandsmålvakten, som var inne i sitt målområde. Något som domarna bedömde störde Hellsten och målet plockades därefter bort.

– Jättefrustrerande. Jag vet inte riktigt varför det inte skulle vara mål. Vi har haft den där emot oss hur många gånger som helst. Jag tycker vi spelar upp oss rejält i den andra perioden och vi förtjänar att få in en puck faktiskt, sa Matias Lassen i TV4-sändningen.

Istället för 1-1 kom då 2-0 av Leksand när Justin Kloos styrde in pucken i powerplay. Det blev också slutresultatet i matchen. Även Tomas Kollar var besviken på det bortdömda målet efter slutsignalen.

– Det är bara kolla på målvaktens reaktion, han blir inte störd alls. Hur ska det där kunna störa målvakten? Jag ser inte riktigt det.