Conny Strömbergs vädjan till MoDo: “De måste värva”

MoDo gjorde en med beröm godkänd comebacksäsong i SHL förra året.
Nu har man inlett den nya säsongen tungt, något MoDo-sonen Conny Strömberg menar beror på felrekryteringar.
– De måste göra sig av med några spelare och värva nya. Annars blir det oerhört svårt att klara topp tio, säger han till Hockeysverige.

Conny Strömberg vill se förändringar i MoDo. Foto: Bildbyrån (Montage)

Conny Strömberg har flyttat tillbaka i Örnsköldsvik efter karriären, som tog honom till fler städer och klubbadresser än de allra flesta. 48-åringen spelade i hela åtta länder, Slovenien, Finland, Tyskland, Österrike, Danmark, Sverige, Norge och England under sin karriär. Men det är i Örnsköldsvik han hör hemma.

I Örnsköldsvik spelar hans moderklubb och stadens stolthet, MoDo, i SHL. Förra säsongen blev lyckad och Mattias Karlin lyckades styra laget till en position där deras plats i SHL året efter nästan aldrig kändes hotad.

Men den sportsliga ledningen har inte prickat riktigt lika rätt i år, det menar i alla fall Conny Strömberg.

– Om inte MoDo skaffar nya offensiva pjäser, någon center eller så, tror jag inte att det kommer att bli någon plats i topp tio i år, säger han och fortsätter.

– MoDo behöver göra sig av med några av de som är tänkta poängspelare och värva in några nya. Det är inte så lätt, bra spelare är ofta upptagna. Men det har varit några felrekryteringar och det får de försöka lösa för att kunna hålla sig kvar. De måste ha kvalitetsspelare och det går inte att göra så många mål om man inte har kvaliteten för det.

Conny Strömberg: “Det betyder allt”

Vidare går Strömberg närmare in på att flera nyförvärv har misslyckats även i år. Det menar han är något de får lida för.

– Det var väl samma sak förra året med Sampo Ranta och Mikael Ruohomaa, han gick till Frölunda och gör det bra där. Sen är defensiven inte så bra heller, du måste ju ha någon del som sticker ut åt det positiva i alla fall. De vann många matcher på motivation förra året och nu har de lärt sig MoDos spelsätt.

Men betydelsen av MoDos återkomst till SHL kan inte underskattas i stan, det menar han bestämt.

– Egentligen betyder det väl allt för staden. Det är jättestort och det behöver den här staden som är tråkig på vintern. Sen är det alltid bra drag på stan på helgerna när det är match och alla har sina åsikter och är experter på sina arbetsplatser, det är skillnad nu när man är i SHL.

Conny Strömberg förknippas en del med Örebro hockey. En klubb som efter hans tid i klubben etablerat sig som en stark kraft i SHL. Men i år är man lite nederlagstippade av många och har därför överraskat en del med en stabil start på serien.

– De är lite trubbiga, men de är bra i powerplay med Robert Leino och Patrik Karlkvist. De har överraskat och varit väldigt disciplinerade. Det är en skillnad på MoDo och Örebro där, de bästa spelarna har levererat, säger han.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: