Västerås vinner – efter tränarsparkningen

Västerås valde i måndags att sparka tränarna Karl Helmersson och Örjan Lindmark. I sin första match som huvudtränare blev då Eric Karlsson en vinnare efter 2-1 mot Vimmerby.

Karl Helmersson och Örjan Lindmark fick lämna Västerås efter en tung start på säsongen där 1-6 mot Oskarshamn i fredags blev droppen. I måndags fick duon sparken samtidigt som Eric Karlsson då tog över som huvudtränare

Under onsdagen var den första matchen med nya tränarkonstellationen, och då blev det seger direkt.

Det var förvisso Vimmerby som tog ledningen tidigt i matchen när Martin Pärna gjorde mål efter bara 54 sekunder. Ledningen stod sig sedan perioden ut, men väl i andra kom den viktiga kvitteringen för Västerås. Det var då Albert Lyckåsen som gjorde målet.

Drömstart för Eric Karlsson

I den tredje perioden fick Västerås sedan utdelning än en gång. Oscar Kvist petade in en puck från nära håll och ledningen var ett faktum. Västerås kunde sedan jobba in en seger i den första matchen efter tränarbytet. Vimmerby försökte komma tillbaka och skapade också några stora chanser, men målet kom aldrig. Istället följer tre blytunga poäng med hem till Västerås.

Ett viktigt besked för både laget och den nya ledarstaben som nu också får lite andrum till lagen på kvalplats.