Därför valde Carter Camper Oskarshamn

Det var en rejäl värvningsbomb när Oskarshamn under gårdagskvällen presenterade Carter Camper. För Hockeysverige.se berättar huvudpersonen själv om klubbvalet.
– Jag tror att jag kan bidra med ledarskap till en ung grupp som siktar mot SHL, säger 36-åringen.

Foto: Ronnie Rönnkvist. Därför valde Carter Camper Oskarshamn.

Carter Camper har länge varit ryktenas man och kopplades bland annat ihop med Björklöven. Men under gårdagen, lite från ingenstans, blev stjärnan klar för IK Oskarshamn.

En rejäl bomb som gör att Oskarshamn nu börjar ses som ett lag att räkna med i racet om SHL-platsen. 36-åringen har en lång och framgångsrik karriär bakom sig där han bland annat varit en stjärna i SHL för Leksand.

Varför blev det Oskarshamn?
– Jag hade en bra diskussion med sportchefen (Oscar Alsenfelt) och jag kände att ju mer vi pratade desto mer bekväm blev jag att till slut skriva på för Oskarshamn, säger veteranen.

Oscar Alsenfelt berättade tidigare under dagen för Hockeysverige.se att parterna har haft kontakt till och från ända sedan i somras. Där de nu till slut också kom överens om ett kontrakt.

– Från folk jag har pratat med som tidigare spelat i Oskarshamn har alla uttryckt hur mycket de uppskattade sin tid där. Vad jag kan se känns det som en organisation som vill göra saker på rätt sätt och som tar hand om sina spelare och deras familjer.

“Topplagen är väldigt starka”

Carter Camper kommer in med höga förväntningar på sig där han på förhand ses som en toppspelare i hela ligan. Det blir första gången i Hockeyallsvenskan, men tidigare har han som sagt varit framgångsrik i SHL och förra säsongen blev det även 48 poäng på 60 matcher i Liiga för Tappara, som också vann guldet.

Nu siktar han på att gå hela vägen till SHL med Oskarshamn.

Foto: Ronnie Rönnkvist. Carter Camper var en stjärna i SHL för Leksand.

– Jag vill bidra med mina offensiva kvalitéer men också med min erfarenhet från en lång karriär med spel i olika ligor och länder. Jag tror att jag kan bidra med ledarskap till en ung grupp som siktar mot SHL.

Vad vet du om Hockeyallsvenskan som liga?
– Ligan är starkare än vad många kanske tror. Jag har kollat på många matcher tidigare och pratat med många spelare som spelat i ligan. Det jobbas hårt och topplagen är väldigt starka.

Bekräftar intresse från andra svenska lag

Under tiden som klubblös har Carter Camper kört med juniorlag i Cleveland för att hålla sig igång. Det samtidigt som det har pågått intensiva diskussioner om framtiden.

Där bland annat Björklöven pekades ut som ett huvudalternativ tidigt. Huvudpersonen själv förnekar inte heller att det fanns intresse från flera svenska lag.

– Det var definitivt andra svenska lag som var relevanta, men jag vill inte gå in mycket mer på det.

Nu är frågan när det blir en debut för Oskarshamn. Laget ligger just nu på en tredjeplats i ligan och får nog klara sig utan sin stjärnvärvning ett litet tag till.

– Jag har inte ett exakt datum men jag siktar på att komma dit om ett par veckor.

TV: Bakom kulisserna: Linus Ullmarks kontraktsförlängning

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: