Tillbaka – efter akuta operationen: “Några dagar till”

För två veckor sedan tvingades han akut operera bort blindtarmen.
Nu är Färjestads Lucas Forsell tillbaka i träning igen.
– Vi får träna igång så får vi se när det kan passa, säger tränaren Tomas Mitell till Värmlands Folkblad.

Lucas Forsell. Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson.

Lucas Forsell hann endast med en match innan smärtan kom. Plötsligt låg han på operationsbordet för att ta bort blindtarmen.

– Jag var med på mötet, men gick in till medical och sa att det nog inte går att träna för det gjorde så ont, berättade han då på Färjestads hemsida.

Nu har det gått två veckor sedan det hela – och 21-åringen är redan tillbaka i träning med laget. Detta rapporterar Värmlands Folkblad under måndagen.

– Han är inte riktigt redo för spel men redo för full träning. Några dagar till får vi ge det. Samma med Groleau som ju har klartecken för spel men inte spelat med ett lag på väldigt lång tid. Vi får träna igång dem så får vi se när det kan passa, säger tränaren Tomas Mitell till VF och fortsätter:
– Det är även en konkurrenssituation. De spelar inte i morgon, troligtvis inte torsdag. Sen får vi se.

Efter lite av en genombrottssäsong 2022/23 stod Forsell i fjol för sju poäng på 46 grundseriematcher med Färjestad. I årets SHL-premiär mot Rögle blev det nio minuters istid intill Kellman och Studenic i en tredjekedja. Forsell klev av isen utan poäng och med -1 i plus/minus-statistiken.

Både Per Åslund och Michael Lindqvis saknades under Färjestads måndagsträning, båda på grund av sjukdom.

TV: Vem är NHL-stjärnornas favoritsvensk genom tiderna?

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: