Bystedts succéstart: “Passar mig bättre”

Filip Bystedt går in i 2024/25 med fin form.
I nattens AHL-genrep stod 20-åringen för två poäng.
– Det kändes bra, säger han i en video på Barracudas sociala medier.

Filip Bystedt. Foto: X (San Jose Barracuda) & Bildbyrån.

Sedan försäsongen drog igång i Nordamerika har Filip Bystedt gjort poäng i samtliga matcher han ställt upp i. En med San Jose Sharks, och två med San Jose Barracuda.

– Man måste alltid komma ihåg sakerna man vill göra bättre också, men det går i rätt riktning, säger han i en video på Barracudas sociala medier efter det senaste av detta framträdanden.

Den tidigare LHC-talangen klev inatt av isen, efter Barracudas genrep inför AHL-säsongen, med två poäng i en 4–2-seger. Den första kom mot slutet av den första perioden i form av en framspelning till 1–1 i powerplay, innan han i den andra perioden även gav sitt lag ledningen genom att själv sätta 2–1 efter en retur.

Fem poäng på tre matcher

Poängen var hans tredje och fjärde i AHL-laget under försäsongen. Detta efter att han inlett uppe med San Jose Sharks och noterats för en assist mot Anaheim Ducks. Ett hyfsat facit på tre matcher för den tidigare JVM-forwarden som även avslutade förra säsongen i AHL och stod för sju poäng på sina åtta första matcher i ligan.

– Den här isen och det här spelet passar mig bättre, så jag gillar det. Sen försöker jag bygga på mig lite, man måste vara stark och tung i hörnorna, så jag försöker förbereda mig för det. Jag vill vara mer aktiv med kroppen, men samtidigt vara kreativ med pucken och göra mål, säger Bystedt efter nattens seger.

TV: Svenska NHL-stjärnornas kaptensval till 4 Nations

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: