Douglas Sättermann fixade segern för BIK Karlskoga i matchen mot Borlänge

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för BIK Karlskogas Douglas Sättermann i matchen mellan BIK Karlskoga och Borlänge i J18 Regional väst herr. Douglas Sättermann stod för samtliga fyra mål för BIK Karlskoga i matchen som BIK Karlskoga vann på hemmaplan med 4-2 (2-1, 1-1, 1-0).

– En dålig prestation från vår sida, inte mycket från spelet att ta med sig av, men vinst är vinst och det ska vi alltid vara glada för. Douglas Sätterman har näsa för mål med ett bra skott, samtidigt som han har lagkamrater som sätter honom i bra lägen för att göra mål, men kul att se hans utdelning, tyckte BIK Karlskogas tränare Markus Karlsson, efter matchen.

BIK Karlskoga startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Douglas Sättermann innan Borlänge svarade och gjorde 2-1 genom Albin Daniels. BIK Karlskoga utökade ledningen igen, återigen genom Douglas Sättermann efter 12.00 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Borlänge reducerade dock till 3-2 genom Nils Björklund Östning med 1.48 kvar att spela av perioden. 1.30 in i tredje perioden nätade BIK Karlskogas Douglas Sättermann på nytt på pass av Ebbe Knutsson och ökade ledningen för BIK Karlskoga. Det fastställde slutresultatet till 4-2.

BIK Karlskogas Douglas Sättermann gjorde fyra mål.

BIK Karlskoga har två segrar och tre förluster och 13–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Borlänge har fem förluster och 5–41 i målskillnad.

Resultatet innebär att BIK Karlskoga ligger kvar på sjunde plats och Borlänge på elfte plats i tabellen.

Nästa motstånd för BIK Karlskoga är Valbo J18. Borlänge tar sig an Brynäs hemma. Båda matcherna spelas torsdag 10 oktober 19.00.