Seger för Björklöven – steg åt rätt håll mot Almtuna

Det har varit en tung period för Björklöven i J20 Nationell norra herr med fem förluster i rad. Men hemma mot Almtuna bröts den sviten. Det blev 5-0 (1-0, 1-0, 3-0) i matchen i Visionite Arena.

– Jag tycker att vi gör en bra match idag. Vi styr matchbilden och det de skapar är det vi i mångt och mycket bjuder på. Kul att få vinna igen och att vi även gör lite mål, kommenterade Björklövens tränare Elias Keuter.

Björklöven tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Evin Andersson framspelad av Adam Weiberg och Philip Hemmyr. Efter 5.18 i andra perioden slog Gustaf Kangas till, framspelad av Melker Lundquist och Oscar Djurberg och gjorde 2-0. Björklöven fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Alvin Kavenstrand, Jesper Granberg och Adam Weiberg.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Björklöven på åttonde plats och Almtuna på tionde plats.

I nästa match, fredag 11 oktober, har Björklöven Leksand borta i Clas Ohlson Foundation Arena 18.45, medan Almtuna spelar hemma mot Djurgården 19.00.