Erik Karlsson ger grönt ljus: “Tillräckligt bra”

Erik Karlsson har missat hela försäsongen med en överkroppsskada.
Nu ger den svenske stjärnan klartecken för spel i NHL-premiären.

Erik Karlsson. Foto: Bildbyrån/Bob Frid.

– Jag känner mig rätt bra, tillräckligt bra, säger Erik Karlsson till NHL.com.

Pittsburgh Penguins avlutar försäsongen med fyra segrar och tre förluster, och laddar nu upp inför NHL-premiären mot New York Rangers 10 oktober. En premiär där de ser ut att få tillbaka sin svenske stjärnback.

Den nu 34-årige Erik Karlsson har missat hela försäsongen med en överkroppsskada och har tidigare beskrivits som osäker inför första matchen 2024/25, men nu ger han själv grönt ljus.

– Premiären var alltid målet. Det ser ut som att det kommer ske. Det kommer vara skönt att få in några träningar med gruppen, säger Karlsson till NHL.com och fortsätter:
– Olyckligt situation, men jag gör det bästa av det. Jag är inte så orolig.

“Kände mig lite för ung”

Karlsson stod för 56 poäng på 82 matcher i Pittsburgh Penguins förra året. Nu går han in på sin andra säsong i klubben med en liten uppförsbacken efter en för tuff avslutning på 2023/24.

– Jag hade en riktigt bra sommar, men kände mig lite för ung och gjorde väl lite för mycket. Att vi var lite försiktiga hade dels att göra med tiden på året, men redan från början var det inget vi oroade oss för mycket av.

När Karlsson väl ställer upp kommer han troligen även att återförenas med Marcus Pettersson i ett av backparen. Något landsmannen är glad över.

– Det är fantastiskt att se. Man kan se hur bra han är. Det spelar ingen roll om han missat några veckor med en skada. Han är påkopplad direkt. Det ger absolut ett lyft till hela laget, säger Pettersson.

TV: Erik Karlssons säsong 2023/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: