Så lockades stjärnorna: “Andra omständigheter än hockey”

Östersund har kunnat värva från en högre hylla trots kvalspelet i fjol och plockat in stjärnor som Linus Videll och Emil Molin.
För hockeysverige.se svarar då sportchefen Per Tagesson på hur spelarna lockades till Östersund – och hur de ska undvika att bli en “enmansshow”.
– Videll ska inte dra hela lasset själv – det funkar inte i den här ligan, säger Tagesson.

Se intervjun med Per Tagesson i videospelaren ovan.

Per Tagesson berättar om hur Östersund kunde locka Linus Videll och Emil Molin till klubben. Foto: Bilbyrån/Montage

Efter att ha hamnat i kval förra säsongen så har Östersund nu en ambition att kunna slåss högre upp i tabellen och tampas om en slutspelsplats. Klubben har därför värvat in två stjärnor på allsvensk nivå i form av Linus Videll och Emil Molin som är tänka att lyfta klubben till nya nivåer.

Sportchef Per Tagesson har värvat in både Videll och Molin till Östersund och förklarar för hockeysverige.se hur klubben har kunnat locka stjärnduon att skriva på för vad som har varit ett bottenlag de senaste åren. Tagesson berättar också hur laget ska undvika att det blir en “enmansshow” med Linus Videll som den stora stjärnan.

– Det fungerar inte utan alla måste hjälpa till. Han måste hitta kemi med de som han spelar med också så att de kan dra åt samma håll tillsammans. Vi måste hjälpas åt helt enkelt, säger Tagesson.

Per Tagesson ger också sin syn på:

  • Hur Östersund ska etablera sig: “Få lite mer lugn och ro”
  • Värvningarna som sticker ut.
  • Viljan att lyfta efter kvalsäsongen: “Vi har försökt lära oss läxan”

Reporter: Robin Olausson. Fotograf: Mattias Eckerman.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: