Köper matchstraffet: “Då är det rätt”

Matchstraff för boarding, men ingen anmälan.
Efter tacklingen på Hugo Fransson är Noah Steen ångerfull.
– Det är jättetråkigt att det blev som det blev, säger han till NA
.

Noah Steen och Hugo Fransson. Foto: Bildbyrån/Johan Bernström.

En tackling i ryggen på Hugo Fransson skapade spänning avslutningen på torsdagens möte mellan Örebro och HV71. Hugo Fransson, som fått smällen, utgick och Noah Steen klev av med matchstraff.

– Men att sätta lagkamraterna i en sådan skit, med åtta minuter kvar när vi leder, det är inte okej. Det måste jag ta på mig, säger han till NA efter 5–3-segern.

Tacklingen diskuterades sedan flitigt på olika håll. TV4:s Sanny Lindström beskrev det som ett “solklart matchstraff” medan SVT:s expert Jonas Andersson menade att det var felaktigt.

– Det ska inte ens vara två minuter, säger Andersson i Hockeykväll.

Ångerfull: “Det var verkligen inte meningen”

En ångerfull Noah Steen kan dock själv köpa utfallet – även om det nu inte blivit en anmälan till disciplinnämnden.

– Jag har inte kollat på situationen efteråt. Men viktigaste är att Hugo mår bra. Domarna gör sitt jobb och om de tycker att det är matchstraff så är det rätt, säger han till NA och fortsätter:
– Första tanken var att gå på kropp. Sedan såg jag en rygg och då försökte jag sakta ned farten, men jag kom med så hög fart … Det är svårt att förklara, men det var verkligen inte meningen och jag hoppas bara att allt är bra med Hugo. Det är jättetråkigt att det blev som det blev.

TV: De åker ur SHL – enligt spelarna


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: