Stjärnvärvningen på plats – redo för debut

Nick Shore var en prestigevärvning för Linköping inför säsongen. Nu är han äntligen redo för debut.
– Det har varit en lång sommar, säger han i en intervju på Linköpings hemsida.

Nick Shore har bytt HV mot LHC. Foto: Suvad Mrkonjic / Bildbyrån.

Efter att ha gjort 49 poäng på 64 SHL-matcher för HV71 valde Nick Shore till den här säsongen att skriva på för rivalen Linköping. Av skatteskäl har amerikanen emellertid inte kunnat vara i Sverige under säsongsstarten – men idag anlände han till sist.

Efter att ha tillbringat de senaste dagarna i Danmark tränade Shore idag för första gången med sitt nya lag, och redan imorgon sker debuten när Linköping möter Färjestad på hemmaplan.

– Det känns bra. Det har varit en lång sommar. Jag är spänd på att äntligen få spela imorgon och det känns bra nu när jag fått träna med killarna, säger Shore till LHC:s hemsida.

Nick Shore återförenas med Klas Östman

Shore återförenas nu med Klas Östman, som var assisterande tränare när den amerikanske stjärncentern spelade för Zug i Schweiz.

– Det ger en liten extra trygghet, att jag har spelat för honom tidigare. Det var dessutom ett väldigt bra år för vårt lag, säger han och syftar på att Zug vann mästerskapsguldet under duons tid i klubben.

Även Lance Bouma var idag tillbaka i Linköping, som därmed har samtliga spelare i truppen på plats. LHC har inlett med att ta sju poäng på de fyra första matcherna i SHL.


TV: Ty Rattie förklarar sin framgång i SHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: