Shinnimin anmäls – riskerar avstängning

Luleå förlorade rivalmötet mot Skellefteå med 5-2 under gårdagen. Nu har också Brendan Shinnimin blivit anmäld till disciplinnämnden för en slewfoot.

Brendan Shinnimin har anmälts till disciplinnämnden och riskerar avstängning. Luleåforwarden misstänks för en slewfoot mot Skellefteås Oskar Nilsson.

Det var i den tredje perioden, i slutet av matchen, som regelvidrigheten ska ha inträffat. Framför motståndarmålet uppstod en kamp som slutade med att Nilsson åkte i marken. Situationen slutade med att båda spelarna fick utvisning för osportsligt uppträdande, men där slewfooten inte uppmärksammades av domarna under matchens gång.

“Skellefteåspelaren släpper sedan Shinnimin som då har sin arm framför och lyfter upp sitt knä/ben och drar Skellefteåspelaren bakåt. Skellefteåspelaren faller handlöst bakåt utan chans att kunna försvara sig,” skriver situationsrummet bland annat i sin anmälan till disciplinnämnden.

Brendan Shinnimin stod för ett mål i matchen mot Skellefteå och har totalt gjort tre poäng på fem matcher i SHL-starten. Nu är risken att det blir ett par matchers vila för forwarden.

TV: Han blir poängkung i SHL – enligt spelarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: