Kastar in handduken – efter värmningen

Både Leon Bristedt och Michael Kaplas var frågetecken inför Skånederbyt.
Nu står det klart att Bristedt inte kommer till spel efter att han testat under värmningen.

Leon Bristedt och Michael Kapla. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån (montage).

En mindre skada har stoppat Michael Kapla från spel under Rögles fyra första matcher på säsongen. Fyra matcher som resulterat i endast fyra poäng för fjolårets finalister.

– Beslut på matchdagen, sade tränaren Max Bohlin till HD dagen före matchen, och syftade på både Kapla Leon Bristedt som var frågetecken inför tisdagens Skånederby.

Laget kom med ett par timmar till nedsläpp och den amerikanska backen fanns med i laget mot Malmö, precis som Bristedt. En värmning senare meddelar klubben att forwarden tvingats kasta in handduken och därmed missar matchen.

Kapla tränade med laget under måndagen, men matchades endast i ett fjärde backpar och deltog inte heller i powerplay-spelet, enligt HD. Ändå står han nu uppskriven intill Filip Johansson i ett första backpar. Lukas Ekeståhl Jonsson som spelat där tidigare är sjuk.

Den nu 30-årige Michael Kapla var Rögles poängbäste back den gångna säsongen med sina 28 poäng (7+21) på 50 matcher. I slutspelet stod han sedan för sex poäng (1+5) på 15 matcher när man tog sig hela vägen till final. Bristedt har inlett säsongen med fem poäng på fyra matcher sedan sin återkomst inför 24/25.

TV: Malmö nederlagstippat – men experten tror på dem

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: