“Jag vill sätta ett så stort avtryck som möjligt”

Till slut kom det, första SHL-målet för Melvin Fernström.
Nu berättar 18-åringen om succéstarten på säsongen – och målen framöver.
– Det har gått lite bättre för varje dag som går, så det är extremt skönt, säger Fernström till hockeysverige.se.

Melvin Fernström firar sitt första SHL-mål (vänster). Foto: Bildbyrån (montage).

“Båda har varit jättebra. De har verkligen breddat vår forwardssida”

Det var tränaren, Niklas Erikssons, ord till Nerikes Allehanda inför Örebros SHL-premiär. Nu, tre veckor senare, har både Liam Danielsson och Melvin Fernström nätat för första gången i Sveriges högsta serie.

– Det var bara ren glädje egentligen. Jag trodde inte riktigt att det var sant. Jag hoppas få dit något till framöver, säger Melvin Fernström när hockeysverige.se når honom inför tisdagens match borta mot Frölunda.

Målet, som innebar att Fernström uppfyllde drömmen, kom i helgens möte med Skellefteå – efter en styrning.

– Det är klart att det var extremt roligt, men det kanske inte var ett sådant mål man hade tänkt sig, säger 18-åringen.

Sa Liam (Danielsson) något om att han hann före?
– (Skratt) Nej, han var glad för min skull, precis som jag var för honom. Han grattade mig bara och var glad. 

Fick stort förtroende: “Vill kunna axla den rollen också”

Fernström dominerade, tillsammans med Danielsson, i J20-serien under 2023/24. Utöver de nio framträdandena i SHL hann forwarden från Bålsta med 73 poäng i det lag som säkrade ett silver i JSM. Nu har det Vancouver-draftade löfetet blivit en större del av A-laget – och har tackat och bockat i form av två poäng på de tre första matcherna.

– Jag tycker att det har känts bättre mach för match. Det har egentligen gått lite bättre för varje dag som går, så det är extremt skönt faktiskt, säger Fernström och fortsätter:
– Det är kul att kunna bidra också, att kunna vara med och känna att man kan göra det. Det är klart man alltid vill spela mer, men som senast när jag får spela rätt mycket, så vill man kunna axla den rollen också.

Axla den rollen gjorde Fernström minst sagt senast. Utöver sitt 1–1-mål efter Ludvig Larssons skott blev det över 15 minuters istid, femte mest bland Örebros forwards.

– Det har varit jättekul (att vara en del av laget). Mindre skola, så det är väl det jag försöker kombinera lite, men det har varit kul, absolut, säger Fernström och fortsätter om att spela med stjärnor som Robert Leino:
– Det är inspirerande. Man kan hela tiden få tips och lära sig saker. Det är lätt att fråga och få svar, så det är kul och utvecklande.

Melvin Fernström. Foto: Bildbyrån/Pelle Börjesson.

Får vi se något mer mål inom kort?
– Det vet man aldrig, men det är klart det har varit kul. Det är bara att försöka spela så mycket som möjligt och våga ta för sig. 

Oavsett vad utdelningen blir den närmsta tiden har Fernström börjat lägga en bra grund för en fin säsong.

– Målet är väl att spela så många matcher som möjligt. Sen när jag väl är där och spelar, så vill jag sätta ett så stort avtryck som möjligt, berättar Fernström.

Vad har Niklas Eriksson sagt?
– Vi har inte pratat jättemycket om det. Han har egentligen bara sagt att han var nöjd med mig under försäsongen och att han tycker att jag ska fortsätta att våga, avslutar löftet.

TV: De vinner SHL – enligt tränarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: