Går upp i delad skytteligaledning: “En succéstart”

Djurgården dominerar och Dick Axelsson gör mål.
Med hela 5–0 förlängde man under måndagen sin starka trend mot Östersund.
– Vi är det bättre laget idag, säger Victor Eklund till TV4 efter segern.

Dick Axelsson jublar efter sitt 4–0-mål mot Östersund Foto: Bildbyrån/Maxim Thore.

Sedan Östersund gick upp till hockeyallsvenskan 2022 har man inte vunnit borta mot Djurgården en enda gång.

Under måndagen gick målskillnaden mellan lagen från 7–22 till 7–27. Detta i och med en 5–0-seger för stockholmarna.

– Otroligt skönt. Vi är det bättre laget idag. Riktigt kul, säger Victor Eklund till TV4 efter segern.

Segern innehöll flertalet glädjeämnen för hemmalaget, däribland att Dick Axelsson kunde näta för andra matchen i rad och därmed gå upp i en delad skytteligaledning med fyra mål.

– Det är en succéstart för Axelsson. Vilken inledning, säger TV4:s kommentator Linus Eklund i sändningen.

Dubbla fullträffar för Eklund: “Kliniskt”

Djurgården tog ledningen redan i den tredje minuten genom fjolårets MVP, Tyler Kelleher (läs mer om detta här) och avslutade den första perioden med 14–0 i skott. Ändå dröjde det till slutet av den andra perioden innan klockan ringde igen.

Linus Klasen visade fin kyla och spelade då fram Victor Eklund till hans första av två mål i matchen. Det andra kom på ett minst sagt spektakulärt sätt.

– Eklunds release är stenhård och sitter uppe i krysset. Det är en perfekt dragning avslutet är än mer kliniskt. Det går inte att ha ett bättre prickskytte än sådär, säger TV4:s Linus Eklund.

Skottet kom med drygt 13 minuter kvar att spela och innebar 3–0 på tavlan.

Ketchupeffekten var därmed igång på riktigt. 4–0 från Dick Axelsson i powerplay följdes av Tyler Kellehers andra i matchen till 5–0. Det blev även slutresultatet.

– Den andra perioden är något bättre än den första, men det är fortfarande för dåligt. Vi slår lite mycket krokben för oss själva. Vi spelar lite för svårt många gånger, säger Östersunds Sebastian Fakt till TV4.

TV: Robert Kimby – mannen med “Sveriges tuffaste hockeyjobb”