Bruins-bossen: “64 miljoner anledningar till att spela”

NHL-säsongen närmar sig med stormsteg, men ännu har Jeremy Swayman inte skrivit på ett nytt kontrakt.
Detta trots att ett jättekontrakt erbjudits. Nu börjar tålamodet ta slut i Boston Bruins läger.

Cam Neely och Jeremy Swayman. Foto: Alarmy & Bildbyrån (montage).

2023 krävdes det skiljedomstol innan parterna kom överens om ett kontrakt värt 3,475 miljoner dollar. Nu befinner sig Jeremy Swayman och Boston Bruins återigen i krångliga kontraktsförhandlingar.

Den 25-årige målvakten är, med en dryg vecka kvar till NHL-premiären, fortsatt restricted free agent och har därmed inte tagit plats mellan lagets stolpar under försäsongen.

– Jag är väldigt säker på att vi kommer lösa det. För mig har det bara varit “business as usual” så här långt, sade Swayman till NESN i slutet av augusti.

Nu börjar tålamodet ta slut i Boston Bruins läger.

– Jag vill inte krångla in mig i vad han ber om, men jag vet att jag hade haft 64 miljoner anledningar till att spela just nu, säger klubbpresidenten, Cam Neely, under en presskonferens i TD Garden under måndagen.

Kan bli en av NHL:s bäst betalda målvakter

Enligt The Athletic syftar Neely på ett bud där ett åttaårigt avtal värt åtta miljoner dollar per år, är presenterat. Ett bud som Swayman möjligen har tackat nej till och därmed överraskat Neely.

Samtidigt berättar Bostons general manager, Don Sweeney, att han fortsatt är i kontakt med Swaymans agent, Lewis Grozz, då klubben inte är intresserade av att trejda sin tänkta stjärnmålvakt.

– Vi är ett bättre lag om Jeremy är en del av vår klubb. Det är min avsikt, det är min önskan. Jag kommer att fortsätta jobba för det, säger Sweeney enligt The Athletic.

Kontraktet som lagts fram skulle göra Swayman till en av NHL:s bäst betalda målvakter. Framför honom honom skulle endast spelare som Sergej Bobrovskij, Andrej Vasilevskij, Connor Hellebuyck och Ilja Sorokin ta plats på lönelistan. Ändå ser det nu ut som att han kommer att missa resten av försäsongen och även starten på NHL-säsongen.

– Där vi är under campen just nu, med hur bra Korpisalo har presterat, så ser han ut att starta i första matchen, säger coachen Jim Montgomery.

TV: Suddenseger för Philadelphia mot Boston (29/9 – 2024)

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: