Stortalangen lämnar Luleå – för spel i Skellefteå

Love Härenstam lämnar Luleå. Juniorlandslagsmålvakten är klar för en flytt till konkurrenten Skellefteå.

Sipa US/Alamy Live News. Love Härenstam i U18-VM.

Han har varit 07-kullens givna målvaktsetta sedan start och var även förstemålvakt i U18-VM som underårig i april. Nu står det klart att Love Härenstam lämnar Luleå. Istället fortsätter karriären i Skellefteå. Där han nu kommer att träna med både A- och J20-laget och i början primärt spela i J20 Nationell.

Det blev drygt två säsonger i Luleå där 17-åringen förra säsongen begränsades till 15 matcher på grund av en tuff skada. Nu är tanken att talangen ska ta nästa steg i Skellefteå, som kommer att satsa på honom. Det var NSD som under gårdagen avslöjade övergången, uppgifter som även har nått Hockeysverige.se. Redan i dag var han också med på A-lagets träning.

Västerbottningarna tappade inför säsongen Carl Axelsson, och får nu in en ung spelare som på sikt kan konkurrera om en plats i A-laget. Sedan tidigare har man Linus Söderström, Gustaf Lindvall och Alexander Hellnemo (utlånad till Nybro) under A-lagskontrakt.

Love Härenstam är aktuell för en plats i JVM-truppen till hösten och var även den målvakten som Småkronorna lutade sig mot i Hlinka Gretzky Cup.

TV: Han blir poängkung i SHL – enligt tränarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: