Stark defensiv när Modo J20 vann mot Björklöven i målsnål match

Modo J20 vann på hemmaplan mot Björklöven i J20 Nationell norra herr. Den målsnåla matchen med en klar seger för Modo J20, 2-0 (1-0, 0-0, 1-0).

– Efter gårdagens match mot samma motstånd där vi gör en riktigt bra prestation och vinner med 5-0, så var vi väl medvetna om att vi skulle stöta på ett tuffare Björklöven idag. Vi gör en väldigt bra första period där ledningen borde varit större än 1-0, därefter tycker jag att Björklöven verkligen steppar upp och utmanar oss rejält i period två och tre. Därför riktigt starkt att stänga matchen i tredje, mycket tack vara ett väldigt bra målvaktsspel av Ebbe Lundberg, kommenterade Modo J20:s tränare Emil Svelander.

Modo J20 tog ledningen efter 13 minuters spel, genom Lucas Pettersson framspelad av Milton Gästrin och Melker Sigurd.

Inget av lagen lyckades göra mål i andra perioden. Laget punkterade matchen med ett 2-0-mål med tre sekunder kvar att spela genom William Falkenhäll på pass av Ole Indergaard. Det fastställde slutresultatet till 2-0.

Modo J20 har tre segrar och två förluster och 16–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Björklöven har en vinst och fyra förluster och 7–19 i målskillnad.

Det här betyder att Modo J20 ligger på andra plats i tabellen, och Björklöven är på sjätte plats. Noteras kan att Modo J20 sedan den 12 september har avancerat sex placeringar i tabellen.

Nästa motstånd för Modo J20 är Almtuna. Björklöven tar sig an Brynäs hemma. Båda matcherna spelas fredag 4 oktober 19.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: