HV 71 vände underläge till seger

HV 71 hade problem och låg under med 1-2 efter två perioder i matchen i J20 Nationell södra herr mot Örebro Hockey J20 i Trängens IP. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 3-2 för bortalaget HV 71.

– Vi startar matchen bra och har återigen ett bra utgångsläge inför tredje perioden. HV 71 tar då över och dominerar matchbilden, de slår oss på alla punkter sista 20 minuterna, tyckte Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren, efter matchen.

Segermålet för HV 71 stod Liam Andersson för 12.54 in i tredje perioden.

Segern var HV 71:s sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Örebro Hockey J20 inledde bäst och tog ledningen genom Elton Hermansson efter 17.35, men HV 71 kvitterade genom Eric Nordmark i slutet av perioden. Örebro Hockey J20 tog ledningen på nytt genom Dante Josefsson-Westling efter 7.34 i andra perioden.

HV 71 kvitterade till 2-2 genom Viktor Olofsson efter 20.39 av perioden. 12.54 in i tredje perioden slog Liam Andersson till framspelad av Theo Sonestedt och Lucas Andersson och avgjorde matchen för HV 71. Därmed hade laget vänt matchen.

Det här var Örebro Hockey J20:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även HV 71:s fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Örebro Hockey J20 ligger på åttonde plats i tabellen, och att HV 71 leder serien. Ett fint lyft i tabellen för HV 71 som så sent som den 12 september låg på nionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 29 september. Då möter Örebro Hockey J20 Linköping i Behrn Arena 12.30. HV 71 tar sig an Färjestad borta 12.00.