Oroväckande bilder – stjärnan klev av skadad i natt

Patrik Laine har hoppats på en nystart i Montréal Canadiens – men en olycklig situation kan sätta käppar i hjulet för finske stjärnan.
Laine klev nämligen av i nattens match efter att ha skadat knät.
– Vi håller tummarna för att det inte är allt för allvarligt, säger coachen Martin St. Louis.

Patrik Laine klev av skadad efter en smäll mot knät i natt. Foto: Evan Buhler/The Canadian Press via AP/Alamy

Patrik Laine trejdades till Montréal Canadiens i hopp om att få en nystart i karriären efter att ha stagnerat i Columbus Blue Jackets, bland annat efter att ha varit skadedrabbad de senaste säsongerna.

Men i natt var det då oroväckande bilder på stjärnforwarden som fick lämna matchen mot Toronto Maple Leafs med en befarad knäskada.

Det var tidigt i nattens match som Laine drev upp med pucken och möttes då av Torontos Cedric Pare som försökte sätta stopp för finländaren. Pare träffar Laines vänstra knä med sitt ben och Laine gick direkt ner i isen och var i uppenbar smärta. Patrik Laine fick sedan hjälpas upp på skridskorna och hjälptes av isen utan att lägga någon vikt på sitt vänstra ben.

Tränaren om Patrik Laine: “Jobbigt att se”

Efter matchen hade Montréal ingen uppdatering om Laines status.

– Vi känner att vi har gjort ett bra jobb för att få in honom i laget och känslan var att han började bli mer och mer bekväm, så det var jobbigt att se honom bli skadad på det sättet. Vi håller tummarna för att det inte är allt för allvarligt, säger Montréals tränare Martin St. Louis.

Patrik Laine har flera tunga säsonger bakom sig och har inte spelat en full säsong med 82 matcher sedan säsongen 2018/19 – i Winnipeg Jets. Förra säsongen blev det endast 18 matcher i Columbus för finländaren.


TV: William Nylander olycklig – skadar sig när han faller

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: