Här gör Lekkerimäki sitt första mål för Canucks

Jonathan Lekkerimäki har presenterat sig för Vancouver Canucks.
I natt sköt han sitt första försäsongsmål för klubben – efter en turlig studs som gick in i nät.

Jonathan Lekkerimäki spräckte sin målnolla för Vancouver i natt. Foto: Sergei Belski-Imagn Images

Kommer Jonathan Lekkerimäki att kämpa sig till en plats i Vancouvers premiärtrupp i NHL?

I natt visade den svenske stortalangen att han gör anspråk på att få göra sin NHL-debut när säsongen startar. Lekkerimäki fick nämligen skjuta sitt första mål på försäsongen i matchen mot Calgary Flames – även om det var en hel del tur som låg bakom målet.

20-åringen höll sig framme och tog pucken efter slarv av Calgary i deras egen zon. Han sköt då ett snabbt skott som styrdes på en Calgaryback och sedan gick i en perfekt båge över målvakten Dan Vladar och landade i målet. Men alla mål räknas och Lekkerimäki bokfördes då med sitt första mål för Vancouver.

Vancouver förlorade – trots svenskpoängen

Målet hjälpte dock inte Vancouver Canucks att vinna matchen. Calgary ledde redan med 2-0 innan svenskens fullträff och Calgary kunde sedan utöka och vinna matchen även efter reduceringen. Slutresultatet blev 4-2 till Flames. Nils Höglander i Vancouver noterades för en assist till Canucks andra mål som gjordes av Aatu Räty.

Vancouver Canucks spelar ytterligare en försäsongsmatch under natten mellan måndag och tisdag innan säsongen börjar på riktigt i slutet av nästa vecka. Det återstår att se om Lekkerimäki lyckas ta en plats i premiärtruppen eller får inleda säsongen i AHL.


Throwback: Här väljs Lekkerimäki av Vancouver i NHL-draften 2022

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: