TV: Mannen med Sveriges tuffaste hockeyjobb?: “Två sidor av myntet”

Djurgården har förlorat i HA-finalen två år i rad och har då anställt Robert Kimby som ny huvudtränare i hopp om att slutligen ta klivet upp.
För hockeysverige.se berättar 40-åringen om pressen att vara DIF-tränare – samt hur laget ska ta det sista steget för att nå SHL.
– Om man väljer att se på det som något jobbigt så kommer det att bli jobbigt – men om man väljer att se det som något bra så kommer det att bli bra, säger Kimby.

Se intervjun med Robert Kimby i videospelaren ovan!

Robert Kimby är mannen som hoppas leda Djurgården tillbaka till finrummet. Foto: Mattias Eckerman & Aron Broman/Bildbyrån

Efter flera år som tränare i Almtuna väntar nu en helt annan utmaning för Robert Kimby. 40-åringen har nämligen flyttat till Stockholm och blivit utsedd till ny huvudtränare för Djurgården. Ett jobb som innebär stor press och de två senaste säsongerna i HockeyAllsvenskan har Djurgården också sparkat två tränare där både Joakim Fagervall och Johan Garpenlöv fått kicken.

På HockeyAllsvenskans upptaktsträff sade då TV4:s allsvenska expert Fredrik Söderström att jobbet som huvudtränare för Djurgården är “Sveriges tuffaste hockeyjobb”. Robert Kimby väljer dock att se det på ett annat sätt.

– Det roligaste jobbet också. Man får välja hur man vill se på det. Jag väljer att se det som att det kanske är det mest lärorika jobbet, och det roligaste. Någonstans, även om det handlar om att göra resultat, så gör man det här för att man älskar det liksom. Det finns alltid två sidor av myntet, säger Kimby till hockeysverige.se.

I intervjun berättar han även om:

  • Hur han ska hantera pressen som DIF-tränare.
  • Utmaningen att coacha flera unga och äldre spelare i samma lag.
  • Vad Djurgården behöver göra för att gå upp till SHL.

Reporter: Robin Olausson. Fotograf: Mattias Eckerman.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: