HV71:s mardröm – kvar på noll poäng: “Alldeles för trubbiga”

HV71 fortsätter at förlora i SHL-inledningen.
Rivalerna, Linköping, drog det längsta strået efter en tidig ledning.
– Det är svårt att vinna matcher när man gör ett mål, säger tränaren, Anton Blomqvist till TV4 efter 1–2-matchen.

Radan Lenc och Anton Blomqvist. Foto: Bildbyrån (montage)

Med tre raka förluster åkte HV71 till Linköping för ett rivalmöte och för att försöka klättra upp från jumboplatsen. Det hela blev en lång kamp där man försökta kämpa sig tillbaka från ett 0–2-underläge från den första perioden. En kamp som man till slut förlorade till ett 1–2-resultat.

– HV71 är alldeles för trubbiga. Det märks att man är skadedrabbade. Det finns inte den här spetsen, man skapar inte A-lägena när man jagar, säger TV4:s expert, Petter Rönnqvist, i sändningen.

HV-tränaren, Anton Blomqvist var däremot nöjd med delar av mötet.

– Första perioden gör vi många bra saker. Det känns märkligt att kliva av den med 0–2 emot oss. Jag hade inte tyckt att det var orättvist om det var tvärtom, säger “Bloman” och fortsätter om avslutningen:
– Vi har ganska många lägen, vi har några powerplay, men det klickar inter riktigt som vi vill. Jag tror att vi har en forward som gjort mål de senaste tre matcherna, det är ganska tungt. Vi ger oss själva chansen, vi har fantastiskt målvaktsspel, men det är svårt att vinna matcher när man gör ett mål.

Piken: “Tycker inte att de har någonting”

Det var, trots detta, en pigg start för HV71, men ändå gick man till första vilan med 0–2 på tavlan. Det första efter att Remi Eli lämnats framför Alnefelt och det andra efter att Oscar Engsund dragit på sig en utvisning.

– Vi börjar jäkligt bra och får fast puckarna där nere. Sen får de in första och så åker jag på en utvisning och de gör en till. Det är onödigt, men jag är ändå nöjd med vårt spel, säger tidigare Oskarshamnsbacken, Engsund, till TV4 och fortsätter om att återigen vara där i botten:
– Det suger att förlora. Såklart vill man inte vara i botten igen. Alla måste upp på så hög nivå som möjligt.

I den andra perioden kom lyftet för Linköping i spelet, men nu var det istället HV71 som gick av isen som vinnare.

– Otroligt skönt för både mig och för laget. Vi blev nedpressade och gjorde inte som vi bestämt oss att göra i andra perioden. Att vi kommer undan med 1–2 inför sista är bra för oss, säger målskytten Hugo Fransson till TV4.
– Vi sa att vi skulle fortsätta som vi började i första. Jag tycker inte att de har någonting då, förutom när vi ger bort pucken, fortsätter han.

“Det kommer att bli en bra säsong för LHC”

Trots flera utvisningar i den sita perioden stod Linköping emot. Trycket från HV räckte inte till 2–2 och nye målvakten, Christian Heljanko kunde jubla över LHC:s andra seger för säsongen.

– Det är otroligt. Vi började bygga det här förra året och nu har vi höga förväntningar här i Linköping. Det känns bra, man kan känna det i staden och under hemmamatcher. Det kommer att bli en bra säsong för LHC, säger Ty Rattie till TV4.

TV: De åker ur SHL – enligt spelarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: