Rögle-kaptenens irritation: “Det är under all kritik”

Senast: 1–4 mot Leksand – idag: 0–4 mot Timrå.
Under Rögles nya nederlag var kapten, Anton Bengtsson rejält irriterad.
– Det gäller att gå ut och visa lite hjärta, så att vi spelar för det vi har på bröstet, säger han till TV4.

Anton Bengtsson. Foto: TV4 & Bildbyrån.

0–1 på en retur i den första, 0–2 och 0–3 efter defensiva misstag i den andra.

Det var inga glada miner i Rögle efter att man under lördagen nollats av Timrå på bortaplan.

– Vi är alldeles för klena. Vi låter honom få hoppa på insida och stå helt ren framför Rifalk. Det är under all kritik. Det gäller att gå ut och visa lite hjärta här i tredje, så att vi spelar för det vi har på bröstet, säger Anton Bengtsson till TV4 efter första 40 minutrarna.

Rögle, som inledde säsongen med att tappa en ledning mot Färjestad kom till matchen med 1–4 mot Leksand i ryggen. Ett tungt resultat mot ett lag som dessförinnan körts över två gånger om. Nu kunde Timrå stundtals göra precis detta med Rögle, mycket tack vare stark skridskoåkning och fysik.

– Först och främst visa lite jävlar anamma, att vi är villiga att vinna lite närkamper där ute. De är två, tre nummer större än oss i varenda närkamp. Det känns som att de åker in framför Rifalk utan att ens få en smäll på sig. Det måste göra ont när man ska in där, det gör det inte i det, fortsätter Bengtsson i den andra periodpausen.

Dahléns första för säsongen: “Klar uppryckning”

Filip Hållander, Emil Pettersson och Jonathan Dahlén var de som visade vägen för Timrå med sina mål i den första perioden. För den sistnämnde stjärnan var det dessutom det första för säsongen efter tre assist på tre matcher.

Denna gång var det dock Pettersson han hade att tacka efter en läcker flippuck in framför mål.

– Det är en klar uppryckning från förra matchen. Vi bygger på det positiva från första hemmamatchen mot Örebro. Nu gör vi det mer konsekvent också, så jag tycker att vi gör många delar i spelet riktigt bra.
– Skillnaden är att vi går när vi kan. Det går inte att gå med huvudet under armen och bara köra hela tiden, då bränner du ut dig i onödan, säger Emil Pettersson till TV4 och syftar på 1–4-matchen senast mot Färjestad.

Mot slutet av matchen tryckte Rögle på för att spräcka målnollan för dagen, men istället kom 4–0 i tom bur från Jeremy Boyce. Det blev även slutresultatet.

TV: Filip Hållander – en dark horse att vinna poängligan

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: