Två mål för Björklövens Oscar Djurberg i segern mot AIK

Björklöven vann mot gästande AIK i J20 Nationell norra herr. 6-3 (2-1, 3-2, 1-0) slutade matchen på lördagen.

– Kul att vi lyckas studsa tillbaka även denna helg och vinna dagen efter. Styrkan idag är att vi hittar ett sätt att vinna matchen, jag tycker att vi har ett betydligt bättre anfallsspel idag och vinner lite fler närkamper. Sedan är vi inte fullt nöjda med allt och vi släpper till alldeles för mycket bakåt. Vi har fantastiska målvakter, men vi kan inte tro att som ska lösa ut oss varje match. Men tre poäng är tre poäng och vi har chansen att avsluta helgen på bästa möjliga sätt imorgon, kommenterade Björklövens tränare Elias Keuter.

Första perioden var jämn. AIK inledde bäst och tog ledningen genom Sid Boije efter 2.56, men Björklöven kvitterade genom Oscar Djurberg. Och Björklöven hann också ta ledningen, genom Philip Hemmyr. Även i andra perioden var det hemmalaget som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Björklöven punkterade matchen med ett 6-3-mål med en sekund kvar att spela genom Markus Kristians Sieradzkis. Det fastställde slutresultatet till 6-3.

AIK:s Borna Kopac hade tre assists. Filip Ekström stod för tre poäng, varav ett mål för Björklöven.

Björklöven har tre segrar och två förluster och 16–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan AIK har en vinst och fyra förluster och 14–20 i målskillnad.

Björklöven ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan AIK ligger sist, på elfte plats.

I nästa match, söndag 22 september, har Björklöven Djurgården hemma i Visionite Arena A-hall 11.00, medan AIK spelar borta mot Modo J20 16.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: