Spelarna: Den serien är bäst

Det är frågan som kan få den mest lugne analytikern att brusa upp i en hetsig argumentation – vilken av Hockeyettans fyra serier är egentligen den bästa?
I veckans panel reder ett gäng spelare som turnerat runt i ligan ut den saken..
.

Sebastian Walfridsson, Oliver Lexenberg och Markus Magnusson har varit runt i flera av Hockeyettans olika serier. Foto: Bildbyrån
Sebastian Walfridsson, Oliver Lexenberg och Markus Magnusson har varit runt i flera av Hockeyettans olika serier. Foto: Bildbyrån
  • ”Det är kanske lite mer rock’n’roll här uppe”
  • ”Vi var troligtvis anledningen nio gånger av tio att det blev tjafs”
  • ”Det finns lite hardcore-fans”
  • ”De har kanske inte AIK och Djurgården”
  • ”Där var det en slutspelsmatch varje match även i serielunken”
  • ”Då skämdes man på ett annat sätt “Vilka är det i södra som är så jäkla bra egentligen?”

Det är en ständig trätofråga som får supportrar att gå i spinn och experter att försiktigt klia sig i det som finns kvar av kalufsen – vilken av de fyra Hockeyettan-serierna är egentligen den bästa?

Det är en känslig fråga som helt uppenbart har väldigt många olika svar beroende på var man befinner sig i landet och vilket perspektiv man väljer att anlägga på frågan. Ska man ta med det där med förutsättningar i resonemanget och är det bredden eller spetsen man egentligen ska titta på?

Oavsett hur man väljer att resonera är det uppenbart att åsikterna påfallande ofta går isär, så vad kan vara mer passande än att låta de spelare som varit runt och testat på spel i flera av de olika serierna berätta om deras fördelar och nackdelar och i slutändan avgöra vilken Hockeyettan-serie som egentligen är den bästa?

I veckans Hockey(h)ettan-panel möter vi backen Markus Magnusson vars Hockeyettan-resa tagit honom förbi klubbar som Lindlöven, Boden, Nyköping, Tranås, Piteå och Kiruna IF, forwarden Alex Ek som spelat i öst, väst och syd med bland annat Nybro, Vallentuna, Visby/Roma, HC Dalen, Huddinge och Wings, backen Oliver Lexenberg som spelat topphockey med Halmstad, Brödernas/Väsby och Mariestad innan han landade i Huddinge, försvararen Sebastian Walfridsson vars meritlista inhyser fina klubbar som Visby/Roma, Nybro, Brödernas/Väsby och Hudiksvall samt energispelaren Robin Höglund som faktiskt dressat upp i samtliga fyra serier för Vimmerby, Huddinge, Borlänge, Boden, Borås och i år Västervik.

Så, vad har de egentligen att säga om Hockeyettans fyra olika serier?

Markus Magnusson. Foto: Petra Älvstrand/Bildbyrån

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: