Talangens val: “Detroit har sagt att det är mitt beslut”

I natt kommer Michael Brandsegg-Nygård att göra sin första träningsmatch med Detroit Red Wings.
Sedan kommer han behöva fatta ett beslut att antingen spela i AHL – eller vända tillbaka till Sverige för SHL-spel med Skellefteå.
– Detroit vill inte tvinga mig till något om jag inte vill det utan det är mitt eget beslut att fatta, säger norrmannen.

Var kommer Michael Brandsegg-Nygård att spela den här säsongen? Foto: Bildbyrån

AHL eller SHL?

Det är den frågan som Michael Brandsegg-Nygård kommer att ställas inför den kommande tiden.

Under onsdagen var norrmannen med på en pressträff i Detroit där han berättade att Red Wings såklart har en input kring var han kommer att spela den här säsongen. Men i slutändan kommer det ändå att vara hans beslut om han vänder tillbaka till Skellefteå eller inte.

– Detroit har sagt till mig, eller min agent har sagt, att Detroit säger vad de tycker men de vill inte tvinga mig till något om jag inte vill det. Jag tror att det är mitt eget beslut att fatta men om Detroit verkligen vill att jag ska spela någonstans så kan de nog bara sätta mig där. Men de har sagt att de inte vill tvinga in mig i något, säger Brandsegg-Nygård på pressträffen.

Brandsegg-Nygård får spela med tidigare SHL-spelarna

I natt kommer Michael Brandsegg-Nygård att göra sin debut med Detroit Red Wings då han får spela sin första träningsmatch med NHL-laget.

Den 18-årige norrmannen, som fyller 19 år nästa vecka, kommer då att bilda en kedja med svenske Elmer Söderblom, tidigare i Frölunda, och österrikaren Marco Kasper, tidigare i Rögle.

Förra säsongen spelade forwarden i HockeyAllsvenskan med Mora och där gjorde han först 8+10 på 46 grundseriematcher och följde sedan upp det med 4+6 på tolv matcher i slutspelet. Han imponerade sedan även på VM med 3+2 på fem matcher. Innan han åkte över till Nordamerika hann talangen bidra med 0+2 på två CHL-matcher med Skellefteå samt skuta två mål för Norge i OS-kvalet.

I somras valdes Brandsegg-Nygård som 15:e spelare i NHL-draften av Detroit Red Wings.


TV: Michael Brandsegg-Nygård om veteranernas prank

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: