Förlust för Grums mot Orsa trots comeback

Grums förlorade mötet med Orsa hemma med 6-7 (2-2, 0-2, 4-3) i J20 Region väst herr på tisdagen. Det trots att laget gjorde tre raka mål och kom tillbaka från underläge 3-6 till 6-6 i tredje perioden.

Hugo Jackson stod för Orsas avgörande mål 16.59 in i tredje perioden.

Orsa började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.34 slog Oliver Bergman till på pass av Kasper Björck.

Orsa ökade ledningen till 0-2 efter 10.14, när Edvin Sohlberg hittade rätt.

Efter 12.47 i första perioden nätade Arwid Eldh Gustavsson, framspelad av Marcus Andersson och Viggo Eriksson och reducerade åt Grums.

Grums kvitterade till 2-2 efter 14.45, när Viggo Eriksson fick träff assisterad av Arvid Lundqvist och Andreas Bylerius.

Orsa tog ledningen på nytt efter 20.48, genom Hugo Jackson på pass av Wiggo Rauch och Isak Sjöberg.

Efter 9.30 i andra perioden slog Kasper Björck till, på pass av Emil Talala och Oliver Bergman och gjorde 2-4. Grums spelade bäst i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-3 men Orsa kunde hålla undan och vinna matchen med 7-6.

Kasper Björck gjorde ett mål för Orsa och spelade fram till två mål, Hugo Jackson gjorde tre mål och Oliver Bergman stod för tre poäng, varav två mål. Viggo Eriksson och Arwid Eldh Gustavsson gjorde två mål och ett assist var för Grums.

Det här var Grums andra uddamålsförlust den här säsongen.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Orsa är på första plats.

Nästa motstånd för Grums är Hudiksvall. Lagen möts lördag 28 september 13.00 i Holmen Center.