Efter tuffa tacklingen – forwarden skadad: “Han är borta ett tag”

Växjö fick Hugo Gustafsson skadad efter en tuff tackling i matchen mot Storhamar. Nu ser forwarden ut att bli borta en längre tid.
– Jag vet egentligen inte tidsaspekten men han kommer att vara borta länge, säger Jörgen Jönsson till Smålandsposten.

Det var i den tredje perioden av CHL-matchen mellan Växjö och Storhamar som Hugo Gustafsson fick motta en tuff tackling från Andreas Martinsen. Norrmannen åkte på ett matchstraff för huvudtackling, samtidigt som Växjö-forwarden behövde hjälp för att ta sig av planen.

Nu kommer också ett tungt skadebesked för SHL-laget inför premiären.

– Han är borta ett tag, tyvärr. Ganska länge. Jag vet egentligen inte tidsaspekten men han kommer att vara borta länge. Vi har Joel Svensson utlånad till Tingsryd och kommer därför att ha tolv forwards att tillgå, säger Jörgen Jönsson till SMP.

Hugo Gustafsson stod för 20 poäng på 57 matcher förra säsongen och är en viktig spelare för Växjö. Laget har dessutom en långtidsskada på Karl Henriksson och just nu bara tolv forwards inför premiären.

“Det är annat också”

Där Gustafsson nu alltså kommer att vara borta över en månad enligt Jörgen Jönsson, som också berättar att det inte bara är en hjärnskakning som håller honom borta från spel.

– Det är annat också. Det är inte hjärnskakningen som gör att han kommer att vara borta i över en månad. Det finns lite andra kroppsdelar som kan ta stryk när man blir mosad, säger tränaren.

Växjö inleder SHL-säsongen med en hemmamatch mot HV71 på lördag.

TV: Jakob Silfverberg – årets nyförvärv

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: