Borlänge besegrade Malung med 5-3

Borlänge vann borta mot Malung i J20 Region väst herr. Matchen på lördagen slutade 3-5 (1-2, 1-2, 1-1).

Borlänge startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Vilgot Ericsson och Ante Allard innan Malung svarade och gjorde 2-1 genom Arvid Nilsson. Efter 1.03 i andra perioden slog Liam Andresen till, på pass av Hannes Eriksson och Alexander Ljung och kvitterade för Malung.

Borlänges Rasmus Silverlin gjorde 2-3 efter 8.44 framspelad av Douglas Åvik och Hugo Stöffling.

Hugo Stöffling gjorde dessutom 2-4 efter 18.38 på pass av Filip Eriksson och Alexander Aidehag.

Alexander Ljung reducerade dock för Malung med bara fyra minuter kvar att spela och skapade spänning.

Borlänge kunde dock avgöra till 3-5 med en sekund kvar av matchen genom Texas Östberg.

Hugo Stöffling gjorde ett mål för Borlänge och spelade dessutom fram till två mål.

Malung vann senast lagen möttes med 5-2 i Borlänge Ishall.

Lördag 21 september möter Malung Orsa borta 13.15 och Borlänge möter Grums hemma 12.15.