“Vi kommer kunna tävla på ett helt annat sätt än förra året”

Den kompletta guiden till TV-pucken hittar du på Hockeysverige.se! Med hjälp av tränare går vi igenom samtliga lag och spelare på både flick- och pojksidan. I dag: Gästriklands flicklag.

  • 11:orna utmanar: “Målvaktssidan ser ruskigt bra ut”
  • Spelarna att hålla koll på: “Väldigt talangfull – har alla verktyg”
  • Målsättningen: “Vill vara med och slåss om de två platserna”
Foto: Bildbyrån (montage).

Som hemmadistrikt tog sig Gästrikland vidare till slutspel förra året, men väl där tog äventyret slut snabbt. Dalarna, som senare lyfte bucklan, blev för svåra i kvartsfinalen och det hela avslutades med en åttondeplats. Denna gång ska spelarna, vissa med tre års erfarenhet, se till att man tar sig hela vägen.

– Det är lite revanschlust, framför allt hos oss ledare och de som var med förra året. Dalarna hade ett gäng tjejer som drog upp nivån två, tre gånger mer än vi mäktade med. I år känns hela upplagan mer öppen när det kommer till vilka lag som kan ta sig till final. På sikt vill vi också vara med och slåss om de två platserna, säger tränaren Marcus Lindqvist.

I grupp B, som spelas i Hällefors, ställs Gästrikland mot Dalarna, Örebro Län, Värmland och Västmanland.

Tillsammans med Marcus Lindqvist går vi här igenom truppen – spelare för spelare.

Missa ingenting – här publiceras samtliga texter om TV-puckslagen.

Erbjudande på Hockeysverige Plus! Ta del allt vårt material, däribland alla våra texter om TV-pucken samt våra laganalyser inför säsongen i SHL, HockeyAllsvenskan och SDHL, i ett helt år eller halvår till ett rabatterat pris. Läs mer här och ta del av erbjudandet här, med koden tv_puck25.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: