Stjärnan är tillbaka – i form: “Är perfekt”

Senast Marek Hrivík drog på sig Leksands-tröjan för match var 1 april.
En skada, ett VM och ett OS-kval senare är han nu redo att göra det igen.
– Skönt att vara tillbaka i vardagen, säger han till Falu-Kuriren.

Marek Hrivík. Foto: Bildbyrån (montage).

Det var i den första perioden av Leksands första kvartsfinalmöte med Frölunda som stjärnforwarden, Marek Hrivík, dundrade in i sargen efter ett felskär. Utöver de fem minuterna han sedan gjorde i match sex, var detta det sista slovaken mäktade med 2023/24 – åtminstone för Leksand.

När säsongen nu närmar sig med stormsteg är 33-åringen tillbaka med laget efter återhämtning, VM och OS-kval. Det sistnämnde har gjort att han missat samtliga träningsmatcher inför 2024/25, men på lördag kliver han ut på isen igen med förhoppningen att ta vid som han inlett säsongen med sitt landslag.

– Det är fantastiskt att vara här igen. Jag har varit borta ett tag, nu är det skönt att vara tillbaka i vardagen, säger han till Falu-Kuriren och fortsätter:
– Det var oturligt att jag inte kunde hjälpa till mer i slutspelet, men det är som det är, och det är bakom oss nu. Vi ser fram emot den här säsongen istället och att göra det ännu bättre.

Sköt Slovakien till OS: “Formen är perfekt”

Slovakien nådde sitt mål att kvalificera sig för OS och Hrivik var en av nyckelpjäserna. Tre poäng under träningsmatcherna inför, följdes av tre poäng (1+3) under de tre kvalmatcherna.

– Formen är perfekt. Jag reste lite i onsdags, men det hinner jag återhämta mig ifrån innan lördag, säger Leksandsstjärnan som stod för 26 poäng (15+11) under sina 46 matchen i grundserien 2023/24.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: