Otäcka skadan: ”Kunde gått betydligt värre”

Simen Andre Edvardsen lämnade en träning blodig efter att en skridsko träffat honom otäckt. Norrmannen har sedan dess fått ta en paus i sin försäsong.
– Jag hade ganska hög fart och det skar upp rejält, berättar forwarden för KT-kuriren.

I augusti rapporterade KT-kuriren att Simen Andre Edvardsen lämnat en av BIK Karlskogas träningar blodig efter att en skridsko träffat honom olyckligt. Efter att det hela satt honom ur spel under försäsongen, öppnar norrmannen nu upp om dagen som slutade med operation på Karlskoga lasarett. 

– Jag försökte egentligen ta pucken, den låg vid sargen. Jag körde in min högerskridsko i en annans skridsko. Jag flög framåt och hamnade lite snett. Jag körde in mitt högerknä i sargen och då gick högerskridskon upp mot vänsterlåret. Jag hade ganska hög fart och det skar upp rejält, berättar han för KT-kuriren och fortsätter: 

– När vi försökte öppna upp damasken för att kolla, så såg jag ett djupt sår. Då tänkte jag egentligen bara ”nu blir det några veckor utan hockey i alla fall”. Det gjorde inte ont, egentligen. Det kunde ha gått betydligt värre om det hade tryckts på lite annorlunda.

Hoppas vara tillbaka inom kort

Den 25-årige centern kom till Sverige och BIK inför den gångna säsongen och slutade på 17 poäng efter grundserien. Nu hoppas han kunna kliva ut på isen inom kort, för att förbereda sig inför 2024/25.

– Jag har inte fått något exakt datum. Jag har bara fått höra att det handlar om några veckor. När det har gått ett tag så måste jag prata med vår fysio – när man kan börja kliva på och såna saker, förklarar han.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: