Återhämtar sig från tre (!) operationer

Brad Marchand har haft en minst sagt speciell sommar. Tre gånger om har veteranen lagt sig under kniven för att komma till bukt med sina skadeproblem.
– Jag fick inte så mycket träning gjord fram till för runt två veckor sedan, Marchand själv.

“Slutspelet handlar om att skada”

Det var Brad Marchands ärliga ord efter en omtalad smäll från Sam Bennett i kvartsfinalserien mot Florida i maj. Nu kommer uppgifter om att den tuffe kanadensaren genomgått hela tre (!) operationer under sommaren för att göra sig redo inför 2024/25 med sitt Boston Bruins. 

Tacklingen från Bennett satte Marchand ur spel i två av mötena med Florida, men stoppade honom inte från att komma tillbaka för att försöka rädda sitt lag i match sex. Å andra sidan har det kanske stoppat honom från en perfekt uppladdning. 

– Jag opererade mig tre gånger den här sommaren, så jag fick inte så mycket träning gjord fram till för runt två veckor sedan, säger Marchand på klubbens sajt och fortsätter:
– Jag försöker komma in i det. Målet är att vara redo till campen, eller, om inte det, kort efter. 

De tre operationerna det handlar om har hanterat en armbågskada från förra sommaren och problem med ljumsken samt buken. De två sistnämnda ska ha uppkommit sent under den gångna säsongen. 

Efter 67 poäng på 82 grundseriematcher förbereder sig nu Bruins-kaptenen för sitt 16:e år i tröjan.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: