Marek Hrivíks lättnad: “Då hade det gjort ont”

Slovakien kvalade sig till OS efter gruppseger i kvalet. Marek Hrivík var en av spelarna som hjälpte hemlandet till mästerskapet.
– Jag tycker att vi spelade en bra hockey med tanke på omständigheterna, säger Hrivík till hockeysverige.se.

Slovakien är klara för OS efter att ha vunnit sin kvalgrupp. En av nyckelspelarna i det slovakiska laget var ”som vanligt” Leksands Marek Hrivík.

33-åringen producerade tre poäng, ett mål och två assist, på de tre kvalmatcherna mot Österrike, Ungern och Kazakstan.

– Jag tycker att vi spelade en bra hockey med tanke på omständigheterna. Alla visste att målet var att ta oss till OS, vilket vi lyckades med, säger Marek Hrivík som inte fick med sig vännen Peter Cehlárik i kvalet. 
– Eftersom Peter varit en del av laget under senaste åren kom det naturligtvis lite som en överraskning, men ledningen bestämde sig för att ha med andra spelare den här gången. 

Hur ser du på din prestation i kvalet?
– Jag tycker att det blev en bra start på försäsongen, att få några minuter i benen och spela några matcher. Nu vill jag ta med mig den här formen till Leksand. 

Vad betyder det för hockeyn i Slovakien att ni klarade OS-platsen?
– Mycket. Speciellt efter senaste OS då vi vann bronset. Hade vi då inte kommit till OS nu så hade det gjort ont. 

Men om det blir ny medalj i OS 2026 eller vilka möjligheter hans Slovakien kommer ha i turneringen har han idag inget bra svar på.

– Nej, med tanke på att turneringen är ett och ett halvt år bort har jag svårt att idag förutse hur det kan gå för oss.

 

Ny säsong i Leksand: “Lagt ihop bit för bit”

Nu återvänder slovaken som vann Guldhjälmen 2021 till Leksand för att förbereda sig inför SHL-säsongen. 

– Ni handlar det om att ta med oss allt bra vi gjorde tillsammans som lag förra säsongen. Och för mig att hålla mig frisk och spela alla matcher. 

Hur ser du idag tillbaka på kvartsfinalserien mot Frölunda?
– Tyvärr tvingades jag avbryta den på grund av en skada. Jag tycker att vi var riktigt nära att gå till semifinal, men förlorade mot ett väldigt bra Frölunda. Helt klart ändå något att bygga vidare på den här säsongen. 

Några spelare har lämnat och en handfull nya har kommit till, hur ser du på möjligheten att Leksand ska ta sig längre än till en kvartsfinal den här säsongen?
– Det har gått några år nu där det här laget tillsammans lagt ihop bit för bit.
– Förra säsongen började det fungera bra så vi vill fortsätta att hela tiden bli bättre och höja målsättningarna, avslutar Marek Hrivík.

 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: