Teemu Tallberg klar för Tingsryds AIF

Han har spelat över 600 matcher i Liiga och har meriter från det finska landslaget. Nu är Teemu Tallberg klar för spel i Tingsryd.

Under måndagen avslöjade Smålandsposten att den meriterade finländaren Teemu Tallberg var klubben. Under måndagseftermiddagen bekräftade klubben forwardsvärvningen.

– Med över 600 matcher i Liiga och en stadig produktion av poäng, kommer Tallberg att vara en viktig tillgång för oss både på isen och i omklädningsrummet. Hans erfarenhet av att spela på hög nivå och hans ledaregenskaper gör honom till en värdefull förstärkning för vårt lag, säger sportchefen Patric Larsson till klubbens hemsida.

Landslagsdebuterade hösten 2021

Den 33-årige forwarden har fram till nu spenderat hela sin karriär hemma i Finland, där han närmast kommer från spel i huvudstadsklubben HIFK. Teemu Tallberg har spelat de senaste tio säsongerna i Liiga och har totalt samlat på sig 605 matcher i högstaligan (slutspelsmatcher inräknat) för HIFK, Jukurit, Sport och Tappara.

Under säsongerna 2021/22 och 2022/23 var Tallberg lagkapten i HIFK och säsongen 2021/22 debuterade han som 30-åring i det finska A-landslaget i Karjala Tournament.

Den gångna säsongen producerade han elva poäng (5+6) på 40 matcher i HIFK.


TV: Alfons Freijs förväntningar på Björklöven

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: