Kalle Kossila: “Hört från lag i Schweiz och Sverige”

Bern och Kalle Kossila bröt kontraktet innan försäsongen ens hade börjat. Nu är stjärnan aktuell för en återkomst till svensk hockey.
– Vi har ingen stress men vill såklart hitta rätt ställe att spela på, säger den tidigare Växjöspelaren till Smålandsposten.

Kalle Kossila var under sin tid i SHL en av de bästa spelarna i ligan. Finländaren var ett ständigt hot i Växjö och stod för 59 poäng på 68 grundseriematcher och vann även ett SM-guld.

Inför den kommande säsongen hade 31-åringen skrivit på för SC Bern i Schweiz, men det kontraktet bröts innan det ens hann börja. En misslyckad läkarundersökningen sades vara anledningen, och nu är alltså stjärnan återigen klubblös.

Just nu tränar han med Red Bull München, där bland annat Auston Matthews och Connor McDavid också kör. Det återstår dock att se om det blir spel där – eller om det blir en återkomst till Sverige.

– Jag kan spela var som helst. Det finns väl intresse härifrån, där jag är nu men jag har även hört från lag i Schweiz och Sverige, berättar Kalle Kossila för SMP.

“Svårt vid den här tiden på året”

Tidigare har forwarden även spelat för EHC München, Jokerit och Rapperswil i Europa. Det återstår nu alltså att se var nästa äventyr blir någonstans.

Huruvida det är Växjö eller något annat svenskt lag han har haft kontakt med vill han inte svara på. 

– Det är bara några veckor kvar tills säsongen börjar. Vi har ingen stress men vill såklart hitta rätt ställe att spela på. Det har varit några klubbar som har visat intresse. Vi väntar och ser, det är som det är just nu. Det är svårt vid den här tiden på året eftersom att de flesta lagen är fyllda.


TV: "Rätt beslut att inte matcha budet på Broberg"

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: