MoDo tar hem SCA-cupen – efter seger mot Timrå

Det blir MoDo som tar hem årets upplaga av SCA-cupen. 
Detta efter en 3–2-seger mot Timrå – efter förlängning. 
– Ingen av våra spelare ska hänga med huvudet, men det är alldeles tyst i omklädningsrummet, säger Olli Jokinen till Sundsvalls tidning.

Pucken släpptes inför SCA-cupens sista match under lördagen. Länsderby mellan MoDo och Timrå stod på schemat i Brandcode Center i Sundsvall – och bucklan för försäsongsturneringen låg i potten. 

“Ledsen att behöva tömma ert prisskåp, Timrå, men vi tar den här nu och åker hem till Ångermanland”, skrev MoDo på sociala medier, drygt 60 minuter hockey senare. 

Jonathan Dahlén hade öppnat målskyttet i den sjätte minuten efter framspelning av Oliver Kapanen, nyförvärvet som mot slutet av perioden även satte 2–1 på egen hand. MoDo hade dock inte tänkt göra det lätt för SHL-rivalen. Både Theo Jacobsson och Theodor Niederbach hittade kvitteringar i den första perioden, och ställningen 2–2 stod sig sedan hela vägen in i en förlängning.

Woods och Eriksson Eks insatser blev avgörande

Med 1.31 på klockan avgjorde sedan Riley Woods och säkrade SCA-pokalen för sitt MoDo. Olle Eriksson Ek räddade 33 av 35 skott och var minst lika viktig för att bärga segern. 

– Jag känner mig bättre nu inför denna säsong och har mycket att tacka fysen under sommaren för det. I år känner jag mig mer redo, säger han efter matchen till Örnsköldsviks Allehanda.


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: