Seth Jarvis skriver nytt kontrakt med Carolina

Seth Jarvis och Carolina Hurricanes har hittat en lösning. På sin hemsida meddelar klubben att forwarden skrivit på ett nytt åttaårskontrakt.

Carolina Hurricanes forward Seth Jarvis har varit en av de mest högprofilerade spelarna som alltjämt saknar kontrakt inför den kommande säsongen. Efter att avtalet med Hurricanes löpte ut har Jarvis varit restricted free agent – men nu harforwarden och Carolina ha enats om ett nytt kontrakt.

På sin hemsida meddelar klubben att Jarvis tecknat ett åttaårskontrakt värt totalt 63,2 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 650 miljoner kronor.

Speciella lösningen drar ned lönetaksträffen

Jarvis kontrakt skulle i vanliga fall ha landat på en lönetaktsträff på 7,9 miljoner dollar, men enligt Daily Faceoffs insider Frank Seravalli har parterna enats om en annorlunda lösning som gör att lönetaksträffen sjunker till 7,5 miljoner dollar i stället. Detta då Hurricanes kommer att ha en uppskjuten löneutbetalning för ett nionde år, vilket gör att NHL-klubben kapar 400 000 dollar i lönetaksträff per säsong. Den uppskjutna betalningen kommer, enligt Seravalli, att betalas ut den 1 juli 2032 – en dag efter att kontraktet löpt ut.

22-årige Seth Jarvis draftades av Carolina Hurricanes som 13:e spelare totalt 2020 och tog en ordinarie plats i NHL-klubben säsongen 2021/22. Den gångna säsongen producerade forwarden 33 mål och totalt 67 poäng, vilket gjorde att han slutade på en andraplats i både den interna skytte- och poängligan i Hurricanes, bara slagen av finske storstjärnan Sebastian Aho (36 mål och 89 poäng).


TV: Joel Lundqvists tre bästa minnen från karriären

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: