Michael Brandsegg-Nygård-show när Norge fick smakstart på OS-kvalet

Norge fick en smakstart på OS-kvalet med en 4-1-seger mot Japan. Mycket tack vare sin spelare i SHL och Hockeyallsvenskan – där framför allt Michael Brandsegg-Nygård visade sin höga klass.

Michael Brandsegg-Nygård ser fortsatt stekhet ut inför den kommande säsongen. Supertalangen hade show mot Japan i den första matchen av OS-kvalet och sköt två mål i Norges 4-2-seger.

Skellefteås nyförvärv började matchen med två mäktiga skott i ramverket under den första perioden, för att sedan börja hitta in med pucken.

Först klev dock Noah Steen (Örebro) och Patrick Thoresen (Djurgården) fram med ett varsitt mål för att vända på matchen till 2-1 i den andra perioden.

Avgjorde matchen med två raka mål

Sedan var det Michael Brandsegg-Nygårds tur. 18-åringen sköt två raka mål och visade vilket enormt skott han sitter inne på. Med det spinner han vidare på den fina formen från försäsongen med Skellefteå.

Japan reducerade till 4-2 i slutet av den tredje perioden men kom inte närmare än så. Norge har nu fått en bra start på OS-kvalet men har Storbritannien och Danmark kvar att möta.


TV: David Edstroms bästa minnen från karriären

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: