Viktor Stråhle klar för nytt uppdrag

Viktor Stråhle fick sparken från Björklöven i våras.
Nu är det klart vad hans nästa uppdrag blir – och 34-åringen är då klar för ett civilt jobb. 

2022 rekryterades Viktor Stråhle till att bli Björklövens nya huvudtränare och efter att ha lett klubben till en allsvensk final så skrev han ett fyraårskontrakt med klubben. 

I våras fick dock Stråhle sparken av “Löven” efter att lagets säsong varit en besvikelse som slutade med ett kvartsfinalsuttåg. Han har då fortfarande två år kvar på kontraktet med Björklöven och är fortsatt avlönad av Umeåklubben trots sparkningen. 

Nu har 34-åringen hittat ett nytt uppdrag – men inte inom ishockeyn. Han har nämligen fått ett civilt jobb som marknadskoordinator för företaget Ekström Invest. På Björklövens hemsida skriver föreningen att han då hyrs ut från kontraktet med klubben och “Löven” får en ersättning för den period som han hyrs ut. 

– Vi är glada att vi hittat en lösning som passar alla inblandade parter bra, säger Mikael Salomonsson, ordförande Björklöven AB.

“Tacksam över att Björklövens representanter varit så förstående”

Björklöven skriver vidare att Viktor Stråhle har startat ett eget aktiebolag som Ekström Invest har tecknat ett uppdragsavtal med. Ekström Invest är också sponsor och samarbetspartner till Björklöven sedan en lång tid tillbaka.

– Jag är tacksam över att Björklövens representanter varit så förstående och hjälpsamma i denna trepartslösning. Jag och min familj har trivts i Umeå sedan dag ett och vi ser fram emot att stanna kvar i denna underbara stad ytterligare en tid. Jag är glad över möjligheten att få jobba för ett så framgångsrikt bolag som Ekström Invest, ett familjeägt bolag med många strängar på sin lyra. Det är med stor entusiasm och en hel del ödmjukhet som jag tar mig an denna nya utmaning, säger Viktor Stråhle på Björklövens hemsida.

Under sin tränarkarriär inom ishockeyn har Viktor Stråhle varit assisterande tränare för Frölunda och Brynäs i SHL samt varit huvudtränare för Pantern och Björklöven i HockeyAllsvenskan och tränat Malmös J20-lag under många år.


TV: Dennis Hildeby om hur han ska bli redo för NHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: