MJÖRNBERG: Nybygget har mycket kvar att jobba på

Halmstad besegrade Karlskrona borta med 4-2 i en ganska trevlig träningsmatch som framförallt visade att det är ett av lagen som har en hel del kvar att jobba på innan spelet sitter.

Vi är fortfarande i den delen av försäsongen där det är helt meningslöst att försöka dra några större slutsatser av hur det ser ut på isen. Det vi ser nu säger väldigt lite om vad som är att förvänta när lagen börjar spela om poäng. Men det går desto bättre att fundera kring vad lagen faktiskt har att jobba på under resterande del av den månad som återstår innan serien äntligen drar igång.

I Karlskrona har det varit som ett mantra under sommaren att man vill vara speedigare som lag och komma betydligt mycket snabbare genom mittzonen när anfallen ska startas. Ordet karaktär är också något som har nämnts i parti och minut. Efter 2-4 hemma mot Halmstad Hammers kan konstateras att man fortfarande har väldigt mycket att jobba på i båda de hänseendena.

Det ska egentligen inte tas som någon kritik, snarare som ett konstaterande. Med mängder av nya spelare i laget är det ganska naturligt att det inte flyter på från start. Men under långa stunder av matchen fastnade Karlskrona i samma trall som var ett aber under fjolåret, att man transporterade pucken snarare än spelade den genom mittzonen och särskilt mycket karaktär (nej, domargnäll räknas inte) syntes inte heller förrän Sebastian Sundlöv delade ut några härliga bröstvärmare i den tredje perioden.

Den där analysen gör man naturligtvis själva, att det såg lite haltande ut i en träningsmatch mot Halmstad Hammers i augusti betyder inte att man kommer vägra låta pucken göra jobbet när serien startar, men det kan konstateras att Karlskrona fortsatt har en hel del att jobba med under försäsongen.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: