Thomas “Bulan” Berglund hyllar Markus Nurmi: “Kommer bli en stor favorit”

Storvuxne Markus Nurmi är ett av Luleås nyförvärv inför den kommande SHL-säsongen. Tränaren Thomas Berglund tror att finländaren kommer att gå hem i Norrbotten.
– Han kommer göra stor nytta för oss och bli en stor favorit hos publiken, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Med sina 195 centimeter och 93 kilo har Luleå lagt vantarna på en storvuxen forward i form av Markus Nurmi inför den kommande SHL-säsongen. Enligt tränaren Thomas Berglund har 26-åringen potential att bli en publikfavorit uppe i Norrbotten i vinter.

– Han kommer göra stor nytta för oss och bli en stor favorit hos publiken. Av tradition brukar de uppskatta sådana spelare här i Luleå, säger Berglund.

Tränaren är nöjd med vad han fått se av Nurmi under de första veckorna av försäsongen.

– Ja. Han har storlek, bra skridskoåkning, bra teknik och kan spela hårt. 

Har matchats med landsmännen

Under försäsongen har Berglund valt att matcha de finska nyförvärven Nurmi, Anton Levtchi och Eetu Koivistoinen i samma formation.

– Det är bra hockeyspelare allihopa och vi får se vad det lider. Vi får finslipa på detaljer och hitta en balans där de kan nyttja sina egna skills men ändå va taktiskt bra. Det är en fin linje, säger Thomas Berglund.

Markus Nurmi noterades förra säsongen för 33 poäng (14+19) på 56 matcher i grundserien för TPS samt ytterligare åtta poäng (5+3) på nio slutspelsmatcher. Han spelade även åtta A-landskamper med Finland under förra säsongen.


TV: Bröderna Lindblom återförenas i Brynäs

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: