Thatcher Demko kan missa träningslägret med Vancouver Canucks

Thatcher Demko har fortfarande inte återhämtats efter den knäskada han ådrogs i våras. 
Nu ryktas stjärnmålvakten kunna missa starten av träningslägret med Vancouver Canucks inför den nya säsongen. 
– Det har funnits en oro i Canucks kring hans rehab ända sedan NHL-draften, säger Vancouver Canucks-reportern Rick Dhaliwal. 

Vancouver Canucks saknade sin förstemålvakt Thatcher Demko i nästan hela Stanley Cup-slutspelet då Demko skadade knät redan i den första slutspelsmatchen mot Nashville Predators. 

Fyra månader har passerat sedan matchen då Demko skadades och träningslägret inför den nya NHL-säsongen är mindre än en månad bort men ännu ska stjärnmålvakten inte vara återställd. 

Nu kommer också uppgifter om att han troligtvis kommer att saknas när träningslägret börjar.  

– Demko jobbar för att komma tillbaka men det finns ingen tidsram kring när han kommer att vara hundra procent, säger initierade Vancouver Canucks-reportern Rick Dhaliwal i radiokanalen Sportsnet 650.

Vancouver tittar på målvaktsmarknaden

Demko har haft problem med knät tidigare och rehabiliteringen ser ut att ta längre tid än väntat. 

– Det har funnits en oro i Canucks kring hans rehab ända sedan NHL-draften och då hade han fortfarande inte gått på is sedan säsongen tog slut. Rehaben går visst inte så fort som vissa vill men vad jag hör så ska det inte ha varit några bakslag eller att det ska läka dåligt, säger Dhaliwal. 

Med tanke på osäkerheten kring Demkos skada ska Vancouver ha försök locka tillbaka Casey DeSmith efter att först ha valt att gå skilda vägar med 33-åringen men han skrev i stället på för Dallas Stars. 

I nuläget har Vancouver då endast Demko och slutspelssuccén Arturs Silovs som målvakter i NHL-truppen inför den kommande säsongen. Med tanke på osäkerheten kring skadan kan Vancouver börja blicka efter förstärkning. 

– Jag vore inte förvånad om Canucks fortsätter att kolla runt på målvaktsmarknaden igen, mestadels för att skydda sig själva. Canucks skulle kunna behöva en plan där i fall om att, säger Rick Dhaliwal.

Thatcher Demko hade en toppensäsong i fjol med 91,8 i räddningsprocent och 2,45 GAA på 51 matcher i grundserien och han var sedan nominerad till Vezina Trophy men kom tvåa i omröstningen bakom Connor Hellebuyck.


TV: Det bästa av Filip Forsberg säsongen 23/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: