MJÖRNBERG: Degraderingen sved – men kan mynna ut i något bra

Det var ett dråpslag för lilla Strömsbro att nekas elitlicens och kastas ut ur Hockeyettan, men revanschlust är ett bra bränsle och när i stort sett hela truppen stannar trots att det blir division 2 har föreningen faktiskt ett gynnsamt läge att göra något positivt av situationen.

Man kan så klart aldrig se en nekad elitlicens och degradering till division 2 som något positivt. Speciellt inte som i fallet Strömsbro där klubben anser sig orättvist behandlad och menar att licensnämnden varit fyrkantigt byråkratiska och granskat föreningen på orimliga grunder. Sommarens licensbeslut var ett dråpslag för Gävle-klubben som under några säsonger etablerat sig i Hockeyettan på ett väldigt bra sätt. Det är lätt att ha sympati för dem med tanke på att klubbens nekade elitlicens (utan att gå in för djupt på detaljerna) mer handlar om regeltekniska saker snarare än att man skött sin ekonomi på ett oansvarigt sätt.

Men, så som saker och ting nu ändå blivit kan jag inte känna annat än att Strömsbro trots allt hamnat i en ganska gynnsam situation.

När jag snackade med sportchefen Johan Wennberg för att sätta ihop Hockey(h)ettan-panelen i slutet av juli var han fortfarande rasande. Det osade över telefonlinjen och upprörda utläggningar avlöstes av uppgivna suckar.

– Nu går man liksom på sina förbannade ångor. Nu vill man bara göra det här och ett återtåg, sa han.

&

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: