Oskar Blomgren opererad – kan missa säsongsinledningen

Almtunas SHL-lån Oskar Blomgren kan missa inledningen av den hockeyallsvenska säsongen. Målvaktslånet från Malmö har genomgått en knäoperation.
– Förhoppningsvis är han tillbaka i oktober, säger sportchefen Nicklas Danielsson till UNT.

När Almtuna inledde sitt försäsongsmatchande förra veckan mot Hudiksvall saknads inlånade målvakten Oskar Blomgren i laget. Anledningen till det är att den Malmö-kontrakterade målvakten genomfört en knäoperation.

– De skar bort en bit av menisken, berättar målvaktstränare Fredrik Lassi för UNT.
– Det var något som hände tidigt på sommaren och han har haft känning hela tiden och inte kunnat röra sig fullt ut. Det bästa var att kolla upp det innan säsongen börjar på riktigt. Det är bättre att han missar lite träningsmatcher än senare på säsongen.

“Vi får se hur han tar operationen”

Enligt UNT var det Malmö som fattade beslutet kring operationen, samtidigt som Almtunas sportchef Nicklas Danielsson håller med om att det var rätt beslut att genomföra operationen nu. Ingreppet i knäet innebär att Blomgren nu blir borta två till sex veckor, vilket innebär att målvakten kan missa inledningen av den hockeyallsvenska säsongen.

– Vi får se hur han tar operationen. Förhoppningsvis är han tillbaka i oktober, säger Danielsson.

19-årige Oskar Blomgren spenderade den gångna säsongen på lån i Hockeyettan-klubben HC Dalen, där han spelade 28 matcher innan slutspelet och noterades för en räddningsprocent på 91,8 procent. Han vaktade även kassen i Malmös sista grundseriematch i SHL, vilket slutade med en 4–3 seger mot HV71.


TV: Auston Matthews ny kapten för Toronto

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: