Jason Spezza får utökad roll i Pittsburgh Penguins

Jason Spezza följde med Kyle Dubas från Toronto till Pittsburgh. Nu står det klart att ex-stjärnan får en utökad roll inom Penguins organisation.

Via sin hemsida meddelar Pittsburgh Penguins en rad personaländringar inför den kommande säsongen. Amanda Kessel, den tidigare landslagsstjärnan för USA, befordras från “special assistant” till assisterande general manager för klubbens AHL-lag Wilkes/Barre-Scranton Penguins.

Där kommer hon att jobba tillsammans med ex-stjärnan Jason Spezza, som får en utökad roll i Penguins organisation. Spezza följde med general managern Kyle Dubas från Toronto till Pittsburgh och arbetade förra säsongen som assisterande general manager i Penguins. Den rollen bibehåller Spezza, men får även en utökad roll som general manager i Wilkes/Barre-Scranton Penguins.

41-årige Jason Spezza avslutade sin spelarkarriär 2022 efter att ha samlat på sig 995 poäng på 1 248 grundseriematcher i NHL med Ottawa, Dallas och Toronto. Därefter tog han jobbet som “special assistant” till Dubas i Toronto, innan han i och med flytten till Pittsburgh befordrades till assisterande general manager.


TV: NHL-säsongens tio snyggaste mål

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: