Patrik Laine går till Montréal Canadiens

Patrik Laines framtid har varit oviss. Finländaren har under en längre tid velat bort från Columbus – samtidigt som intresset hos övriga lag i ligan varit svalt.
Men nu är Laine klar för Montréal Canadiens.

Patrik Laine har varit på trejdmarknaden under hela sommaren, men de potentiella köparna har varit få. Nu har dock Columbus Blue Jackets fått napp.

Montreal Canadiens är överens med Columbus angående en trejd för finländaren. Där Canadiens då alltså knyter till sig den tidigare stjärnan och supertalangen. Canadiens får även ett val i andra rundan av NHL-draften 2026 samtidigt som backen Jordan Harris går åt andra hållet.

Blir tredje NHL-klubben i karriären

Harris klev rakt från NCAA in i NHL säsongen 22/23 och har sedan dess gjort 131 matcher och 32 poäng för Montréal. Columbus frigör med trejden en hel del lönetaksutrymme i och med att Jordan Harris ligger på 1,4 miljoner dollar på säsong samtidigt som Laine tjänar 8,7 miljoner dollar om året. 

Patrik Laine kommer från en tung säsong i Columbus där han endast spelade 18 matcher och stod för nio poäng. I december klev 26-åringen också in i spelarfackets assistansprogram för missbrukare.

Tidigare under NHL-karriären har han även spelat för Winnipeg, och Montréal blir då alltså den tredje NHL-klubben i karriären.


TV: När “Lidas” ledde Detroit till Stanley Cup 2002

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: